VÄRMLAND

Värmland en Dalarna !!

Vraagje of boeken?

De  Omgeving

Omgeving:             

Värmland ligt in het hart van Zweden en betekent letterlijk het warme land. Door het landklimaat zijn de zomers in Värmland vaak prettig en geven voor langere tijd bestendig weer. Temperaturen van 25 t/m 30 graden zijn normaal. 

Stora Lönnhöjden ligt in een mooi ruig natuurgebied, dichtbij de provinciegrens van Dalarna. In dit gebied is veel ongerepte natuur, maar het is ook een voormalig mijnbouwgebied, met veel bijzondere gesteente. Je vindt in de oneindige bossen in het wild levende elanden, reeën, vossen, wolven, bevers en een enkele beer. Ook in onze achtertuin is meerdere malen een eland gespot, maar ook andere dieren zoals een vosje, ree, haas, salamander etc. 

En wat denkt u van een rondtrip met paard en huifkar, natuursafari, railfietsen, kanovaren, kajakken, vissen, raften, klimmen, vlotbouwen voor kinderen. Kortom te veel om op te noemen. Ons vakantiehuis is ook erg geschikt als uitvalsbasis voor winteractiviteiten. Centraal gelegen tussen de skigebieden Säfsen bij Fredriksberg en Värmullsasen in Hagfors. Rond het vakantieverblijf zijn ook verschillende langlaufbanen, routes voor lange wandelingen, mogelijkheid voor husky-sledetochten, sneeuwscootertochten, ijsvissen en natuur- excursies. Ook de autorally in februari is een hele happening. 

Kijk voor meer info over de omgeving in het linker menu.


Actief in de natuur

Zowel vanuit Hagfors als Filipstad zijn er diverse zomerse- en winterse wildernistochten. 

Nordmark Mine Museum

De diverse gebouwen beslaan heel Nordmark.

Husky-farm

Bij Sunnemo kunt u een echte Husky-farm bezichtigen. 


Diverse winteractiviteiten


Diverse zomeractiviteiten


Linken partners